A A A

[ Centrica Blythe Valley Park ]

client:
Private developer
area of business:

Landscape Design

sector:

Commercial

Public Realm

location:
Solihull, West Midlands

We worked closely with SGP Architects to create a stunning corporate landscape around a landmark building for the main headquarters of a major power supplier in the UK. The landscape’s crisp and clean lines matched those of the building drawing on silver and blue green hues from the cladding and planar glazing. The entrance courtyard is an important setting for the arrival of guests and was to receive the winning sculpture from the art competition organised and part judged by munro + whitten’s project landscape architect. The elevated views from the building were key and we responded by designing the striking simplicity of the courtyard. In contrast the challenge to break up the scale of the large car park was achieved by a chaotic pattern of paving designed alongside a freelance artist.